Video: Robotická dodávka německé pošty se prohání na testovacím okruhu

Německá pošta (Deutsche Post DHL Group) příští rok vypustí do ulic první robotické elektrické dodávky StreetScooter, na kterých spolupracuje s Nvidií a výrobcem ZF. Zatímco Nvidia dodá palubní počítač Drive PX, ZF samotný systém senzorů, kterým vévodí několik laserových lidarů, radarů a kamer.

Jednou ze specialit dodávek bude funkce Follow me. Když tedy doručovatel opustí automobil, aby vhodil do schránek poštu, pomocí mobilní aplikace nebo gestem ruky dá povel k následování, a vůz za ním krokem pojede.

Poštovní dodávka následuje doručovatele, který roznáší zásilky:

Na mnichovské konferenci GTC německá pošta představila funkční prototyp, který se dokáže vyhýbat překážkám, zastaví před chodcem a drží se v jízdním pruhu. Celý experiment prozatím poběží v pilotním projektu, německé zákony totiž autonomní provoz neumožňují, a z bezpečnostního důvodu se bude jednat o jízdu krokem.

Poštovní dodávka sama zastaví před chodcem:

I tak se ale bude jednat pravděpodobně o první větší projekt autonomního řízení na starém kontinentu. Autonomní řízení přitom není jediné. Jelikož se jedná o elektrické vozy, německá pošta experimentuje i s výkonným indukčním nabíjením, aby se dodávky obešly bez elektrické zásuvky.

Cestu redaktora do Mnichova hradila společnost Nvidia

Váš názor Další článek: Pukajících iPhonů 8 Plus přibývá, o hromadný problém jako u Samsungu ale nejde

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,