Facebook | Sociální sítě | Mobilní aplikace | Mobility

Ve Spojených státech už na Facebooku objednáte i jídlo. A co u nás?

Facebook včera na svém blogu oznámil, že spouští novou funkci Order Food pro všechny uživatele, prozatím tedy jen ve Spojených státech. Sociální síť se spojila s celou řadou firem pro dodávku jídel, díky čemuž si můžete objednat jídlo přímo z Facebooku.

Služba byla v betatestu už nějakou dobu a nyní to vypadá, že je připravena jít do pořádného zátěžového režimu. Nyní stačí najít na Facebooku konkrétní restauraci, kavárnu či bar a prostřednictvím speciálního tlačítka přejít k objednávce jídla. Vyberete z menu, způsob platby, dovoz a stačí jen počkat. V některých případech budete potřebovat ještě účet u jedné z dovozových firem, jindy stačí objednat přímo z restaurace.

Ptáte se, zda bude tato služba dostupná také v České republice? Prozatím se Facebook nevyjádřil, už delší dobu se ale u nás rozmáhají portály, co se soustředí na dovoz jídla a potravin. Namátkou vybereme třeba DámeJídlo či Rohlík, které mají již vlastní aplikace a není problém objednat celou řadu jídel a potravinářských výrobků přímo za chodu. Je tedy pravděpodobné, že se brzy dočkáme podobné integrace i do Facebooku.

Diskuze (8) Další článek: Za Android Pay do ČR přijde i Apple Pay. Proč byste měli chtít platit mobilem?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,