Už i Lego si utahuje z Tesly Cybertruck. Představilo své vlastní hranaté „nerozbitné auto“

Asi žádný automobil nevyvolal v posledních letech tolik kontroverze, jako nedávno představený elektrický pick-up Tesla Cybertruck. Emocím nedokázali odolat ani tvůrci legendární dánské stavebnice Lego, kteří v rámci nespočtu parodií na novou Teslu představili své vlastní „nerozbitné auto“.

Z hlediska designu vzbudila Tesla Cybertruck doslova pozdvižení. Na mnoha zahraničních serverech spekulují, zda je toto skutečně vůz, který hodlá firma Elona Muska prodávat, nebo jestli se jedná o vypečený vtípek. Dá se říci, že co do objemu kritiky může novince konkurovat snad jen Fiat Multipla.

Lego má také hranaté auto!

Většina současných automobilů má oblé křivky, zatímco Cybertruck svými ostře řezanými rysy jako by přijel z minulého století. Není to náhoda – kromě jiných vzorů z filmového plátna byl inspirován vzhledem Lotusu Esprit ze sedmdesátých let.

Tvůrci patrně nejslavnější stavebnice světa využili příležitosti a rozhodli se svézt na vlně vtípků, jež se kolem novinky z dílny Tesly vyrojily. Na oficiální facebookové stránce australské pobočky se tak počátkem týdne objevil obrázek primitivního vozítka, sestaveného z několika mála kostiček. O něco později publikovalo Lego stejný snímek i na Twitteru.

Klepněte pro větší obrázek 
Evoluce trucků je zde. Zaručená odolnost proti rozbití

Obrázek je doprovázen krátkým textem: „Evoluce trucků je zde. Zaručená odolnost proti rozbití.“ Ačkoli dánský výrobce nezmiňuje konkrétně Teslu Cybertruck, přinejmenším z narážky na nerozbitnost a celkového vizuálního provedení je zřejmé, kam svým vtípkem míří.

Parodie na Cybertruck neberou konce

Provokativní příspěvek na největší sociální síti očividně pobavil – dva dny po publikaci nasbíral přes 16 tisíc reakcí. V bezmála třech tisících komentářích se pak objevují další parodie, často taktéž postavené ze světoznámé stavebnice.

Jeden ze snímků vyobrazuje poměrně realistický model Cybertrucku postavený z Lega, doplněný o komentář „Jediné auto, které je ve skutečnosti hranatější než jeho Lego verze.“ S ohledem na fakt, že dánská firma představila hned několik stavebnic inspirovaných skutečnými automobily, by nebylo překvapením, kdyby nabídla i tuto novinku od Tesly.

Navzdory problémům během představení a neustále rostoucímu počtu parodií je o Cybertruck značný zájem. Dle Elona Muska se dosud zaregistrovalo více než 250 000 zákazníků, kteří byli ochotni složit vratnou zálohu ve výši 100 amerických dolarů.

Diskuze (22) Další článek: Nová technika deep fake: Když uděláte grimasu, falešný Trump se taky zamračí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,