Tesle vyroste další konkurence, Ford chystá masivní investice do aut na elektřinu

Americká automobilka Ford doposud příliš nevyčnívala se svýma snahama o moderní elektrická auta, nyní ale přichází zprávy o plánovaných masivních investicích právě do tohoto odvětví. Do roku 2022 plánuje dle webu Reuters vyčlenit na 11 miliard dolarů a uvést až 40 nových modelů.

Původně se mělo jednat o částku 4,5 miliardy do roku 2020, jde tedy o značné navýšení a přehodnocení strategie. Hlavním cílem je převést nejznámější vozy do nových moderních verzí a konkurovat tak ostatním značkám. Z celkového počtu bude 16 vozů plně na elektřinu a zbytek hybridní vozy.

Nezůstane ale pouze u elektrifikace, Ford se, podobně jako ostatní automobilky, zaměří i na vývoj autonomních vozů. Již nyní probíhají testy společně s americkým řetězcem na rozvoz pizzy Domino a do budoucna se rozšíří o spolupráci se startupem Postmates, který se opět zaměřuje na rozvoz zboží.

Krom snahy zůstat relevantní a umět konkurovat značkám právě jako Tesla jsou motivací pro Ford i zpřísňující se regulace ohledně spalovacích motorů, které se postupně zavádí po světě. Bez uvedení nového portfolia by v budoucnu mohli mít vážné problémy, už dnes je v ohodnocení na burze přeskočila právě Tesla.

Mach 1 bude nové SUV Fordu s kompletně elektrickým pohodem:

Diskuze (19) Další článek: Útočníci zneužívají chyby Meltdown a Spectre úplně jinak než si myslíte. Vyrábí falešné záplaty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,