Tesla vypustí v červnu aktualizaci pro své nové elektromobily, umožní zase o něco lepší automatické řízení

Elon Musk na svém twitteru oznámil, že by se majitelé nových modelů elektromobilů od Tesly, které byly vyrobené od října roku 2016, měli v červnu dočkat aktualizace softwaru, který se stará o různé funkce automatického řízení (Autopilot).

Tesla u starších modelů elektromobilů používala v rámci autonomního hardwaru jednodušší řešení od Mobileye (HW1), od října 2016 už ale do všech vyrobených elektromobilů instaluje vlastní a pokročilejší řešení (HW2), které zahrnuje jak výkonný výpočetní systém NVIDIA DRIVE PX 2 AI, tak i spoustu různých druhů senzorů s radarem a kamerami kolem celého vozidla.

Tento nový systém už má Tesla kompletně pod vlastní kontrolou a autonomní systém tak vyvíjí inženýři Tesly. Dle Elona Muska je použitý hardware dostatečný k dosažení kompletního autonomního řízení (SAE Level 4/5). Nová aktualizace tak opět posune schopnosti systému o kousek blíže k plně autonomnímu elektromobilu.

Klepněte pro větší obrázek
Jednotlivé úrovně schopností samořízení dle standardů SAE

Mezi novinkami bude schopnost automatického kolmého parkování a využití Autopilotu na dálnici i ve vyšší rychlosti. Ke konci roku by měla Tesla prezentovat schopnost Autopilota tím, že dokáže přejet celou Ameriku od pobřeží k pobřeží pouze pomocí automatického systému řízení.

Jak informoval web Arstechnica, nezávislý test možnosti přejezdu od pobřeží k druhému pobřeží přes celou Ameriku s celkovou délkou 4 630 km se uskutečnil už minulý rok. Autopilot dokázal odřídit sám 97,7 % trasy, která trvala celkem 55 hodin.

Diskuze (19) Další článek: Promítnout si 3D obraz prostoru za zdí je kupodivu docela snadné, stačí k tomu Wi-Fi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,