Tesla Model 3 se odemyká a startuje telefonem. Co když se ale vybije?

Tesla Model 3 nemá klasický klíček ani bezdrátový modul či kartu. Majiteli stačí s vozem spárovat svůj chytrý telefon. Nejenže jej odemkne, což je už také u jiných značek běžné, ale také nastartuje a odjede právě díky chytrému telefonu.

Ale co dělat, když máte telefon úplně vybitý? Možnost odemčení kartou zde rovněž existuje. Karta s technologií NFC je ale prezentována až jako druhé, záložní řešení. Tu je nutné přiložit na B-sloupek a pak položit na speciální místo v interiéru, mezi přední sedadla.

Možná vás napadne i otázka, co dělat, když je vybitá samotná Tesla natolik, že není energie pro její odemčení. Elektromobil si ovšem pečlivě hlídá úroveň dostupné energie v akumulátorech a především – pro kontrolní a bezpečnostní systémy má zcela oddělený samostatný akumulátor. I když byste tedy s elektromobilem jeli úplně nadoraz, až by vám došla energie na jízdu, stále byste mohli odstavené auto u krajnice zamknout.

Automobilka v současnosti čelí obrovské výzvě. Kvůli vysoké poptávce musí produkci nového modelu do konce roku navýšit na 20 000 aut za měsíc, na což poměrně malá automobilka dosud nebyla zvyklá.

Podívejte se, jak se ovládá automobil Tesla:

Diskuze (7) Další článek: Lenovo končí s nadstavbami. Své další telefony vybaví čistým Androidem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,