Stavebnice Lego Saturn V se začala prodávat. Metr vysoká raketa! [aktualizováno]

Dnes se za 3 299 Kč (v internetovém obchodě Lego) začala prodávat nová stavebnice z řadě Lego Ideas: NASA Apollo Saturn V. Jde o legendární raketu Saturn V, která sloužila mezi lety 1967–1973 při cestách k Měsíci.

Lego Ideas je komunitní program Lega, ve kterém fandové navrhují témata dalších stavebnic a potom hlasují, který z návrhů se má realizovat. Autory Saturnu V jsou Felix Stiessen a Valérie Roche.

Raketa bude po složení měřit na výšku jeden metr, je připravena v měřítku přibližně 1 : 110. Je to fyzicky nejvyšší model v řadě Ideas a se svými 1969 díly také jeden z nejkomplexnějších.

Model má stejně jako originální raketa tři stupně. Pod nimi vidíte lunární a velitelský modul. Složená raketa může stát ve svislé poloze, nebo ležet na držácích horizontálně rozdělená na jednotlivé části.

Moduly se ukrývají ve špici třetího stupně rakety a stejně jako ve skutečnosti je jim možné změnit jejich konfiguraci. Servisní-velitelský modul se ve vesmíru obrátil a spojil s lunárním modulem jinak než při startu.

Zdroj: Lego Ideas

Diskuze (13) Další článek: HTC s Intelem vyvine vlastní bezdrátové řešení pro virtuální realitu, bude postavené na 60GHz technologii WiGig

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,