NASA něco objevila ve vesmíru. Pomohla ji k tomu umělá inteligence Googlu. Ve čtvrtek bude tiskovka

Sonda Kepler už osm let snímá nebeskou klenbu a hledá exoplanety. Základní princip je vlastně docela jednoduchý. Když planeta ve vzdálené soustavě projde mezi Keplerem a její domovskou hvězdou, krátce se sníží jas a software tuto změnu může interpretovat jako těleso obíhající po oběžné dráze.

Ve čtvrtek v 19:00 našeho času (13:00 EST) hostí NASA tiskovou konferenci, na které se chce pochlubit novým objevem, za kterým stojí právě Kepler.

Podle dosavadní internetové šuškandy se bude jednat o objev další exoplanety, ačkoliv NASA zatím jen potvrdila, že za ním stojí nasazení strojového učení Googlu.

Analýza dat pomocí umělé inteligence Googlu tak nejspíše dokázala analyzovat ohromné kvantum doposud nasbíraných dat a objevila v nich něco nového, na co člověk nestačil. Odborná média však klidní emoce, o zelené mužíčky se totiž s největší pravděpodobností jednat opět nebude.

Diskuze (15) Další článek: Microsoft Quantum Development Kit. Na počítač si stáhnete simulátor a začnete psát appky s qubity

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,