Kříženec auta a tanku: Nový pick-up GMC má pohon na všechny čtyři... pásy!

V lyžařském středisku Vail Mountain v Coloradu byl nedávno představen originální automobil – vylepšený pick-up GMC Sierra 2500HD Denali 4WD Crew Cab.

Už první pohled je patrné, v čem zmíněné vylepšení spočívá. Vůz nazvaný GMC Sierra 2500HD All Mountain totiž nemá pohon na všechna čtyři kola, ale spíše na všechny čtyři pásy. Konkrétně jde o Mattracks ze série 150, které díky své délce a šířce zabírají větší plochu než pneumatiky. Tím zaručují lepší rozložení váhy, což je do hlubokého sněhu ideální.

Pásy jsou poháněny přeplňovaným naftovým motorem Duramax s osmi válci a objemem 6,6 litrů, jehož výkon se rovná 445 koním. O řazení se zase stará automatická šestistupňová převodovka Allison.

Jízda horami však přináší i jiné problémy, než jen náročný terén. Jedním z nich je špatná viditelnost. I proto je All Mountain vybaven spoustou světel. LEDky se nacházejí pod nárazníkem, nad pásy, u dveří, ale i na masce chladiče. Další pak v případě potřeby mohou být přidány na střechu.

Kromě příslušenství typu naviják s hákem (který oceníte v případě, že někde uvíznete) pick-up obsahuje i řadu dalších vychytávek. Vzadu je umístěn držák na lyže a snowboard od společnosti Thule, zatímco čas strávený v interiéru vám zpříjemní kožené vybavení či audiosystém značek Bose a Kicker. Ostatně, přesně tenhle typ doplňků má All Mountatin za úkol promovat. Budou totiž dostupné v prémiových verzích nových modelů GMC.

GMC Sierra 2500HD All Mountain bude podle dostupných informací během zimní sezóny vystavený ve Vailu. Jeho „bráška“ zkonstruovaný na platformě Sierra 2500HD All Terrain X by oproti tomu měl objíždět autosalony.

Zdroj: GMC

Diskuze (3) Další článek: Konec aplikací pro Chrome, už je nenajdete ani ve Web Store

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,




Aktuální číslo časopisu Computer

Jak používat VR k práci

Megatest 18 levných monitorů

Test lokátorů s Bluetooth

Průvodce nákupem RAM