Sociální sítě | Instagram

Instagram se vyvíjí novým směrem. Zavedl možnost sledovat hashtagy

Malý a velký krok zároveň. Tak by se dala popsat nová funkce, kterou Instagram tento týden spustil – sledování hastagů. Základní kámen sítě, sledování profilů, se tedy rozšířil i o sledování jednotlivých témat a pravděpodobně zcela změní, jak lidé síť používají.

Dodnes vyhledávání na Instagramu fungovalo tak, že pokud se například nadšený chovatel papoušků chtěl podívat na příspěvky ostatních chovatelů, musel vyhledat hashtag, který mu obsah nabídne. Pokud chtěl na příspěvky koukat každý den, i hashtag musel vyhledávat každý den.

S možností sledovat hashtagy ale tato práce odpadá. Příspěvky, které kdokoli po celém světě pod příslušným slovem zveřejní, se člověku zobrazí v jeho osobním feedu. Společně s příspěvky profilů, které sleduje.

Novinka má potenciál lidem, kteří sledují určitá témata, skutečně pomoci. Skýtá ale jedno úskalí – spam. V případě, že člověk začne sledovat nějaký extrémně masový hashtag, jako třeba #photooftheday, je možnost, že se mu feed naprosto zahltí. Bude to tedy chtít bedlivě vybírat, co člověk sleduje.

Instagram samozřejmě nezobrazí uživateli všechny příspěvky, které kdo pod hashtagem zveřejní, to by bylo skutečně ke zbláznění. Bude je vybírat speciální algoritmus podle kritérií jako je oblíbenost, kvalita a datum přidání příspěvku. Zároveň tým komunitních operátorů bude 24 hodin denně kontrovat, zda jsou všechny v pořádku. I tak je ale možnost, že příspěvků bude hodně.

Instagram začal funkci poprvé testovat minulý měsíc. Testování bylo uzavřené. Během té doby podle svých slov zajistil, že funkce funguje bezpečně a lidem se nebudou zobrazovat nevhodné příspěvky.

Takhle fungují na Instagramu živé streamy:

Váš názor Další článek: Anestetika působí nejen na zvířata, ale i na rostliny

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,