Boeing 737 ztratil 10 km nad Zemí kryt motoru. Zbytky rozbily okénko, piloti ale dokázali přistát

Cestující letu Southwest Airlines z New Yorku do Dallasu dnes zažili situaci, které se obává asi každý, kdo je v letadle trochu nervózní. Ve výšce 32 tisíc stop, tedy zhruba 10 kilometrů nad zemí uslyšeli hluk a z prostoru nad hlavami k nim vypadly kyslíkové masky.

Ještě akčnější to měli ti, kdo seděli na levé straně Boeingu 737-700 a viděli, co zbylo z jednoho z motorů. Jeho odlétávající zbytky k tomu rozbily jedno z okének a vzniklý podtlak začal nasávat ženu, která u něj seděla. Ostatní cestující jí naštěstí pomohli, piloti s letounem rychle klesli na nižší letovou hladinu a nouzově přistáli ve Philadelphii.

Boeing dokáže s jedním motorem běžně letět, manévrovat a přistát, porušení trupu letounu a následná dekomprese je ale už velmi vážná událost. Úřady posléze oznámily, že si nehoda vyžádala nejméně jednu oběť (pravděpodobně infarkt) a sedm menších zranění. Zatím nejsou známé další podrobnosti.

Aktualizováno: Obětí nehody je nakonec žena, která seděla u rozbitého okénka.

Podívejte se na výběr z tweetů, které dokumentují, co se stalo. Nebo sami sledujte na Twitteru hesla Southwest a #flight1380.

Diskuze (15) Další článek: Waymo je na koni. Jako jedno z mála nepřerušilo testy a chce dobýt Kalifornii

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,