Alternativa k Trumpově zdi mezi Mexikem a USA: Otra Nation

Skupina MADE Collective, která sdružuje architekty, inženýry, ekology, právníky a další odborníky, zveřejnila plány na zcela nové teritorium jménem Otra Nation. To by bylo široké více než 1900 kilometrů a přístupné jak Mexičanům, tak Američanům.

Není bez zajímavosti, že součástí Otra Nation by měl být i hyperloop – tedy vysokorychlostní transportní systém navržený známým vizionářem a podnikatelem Elonem Muskem. Návrh počítá také s množstvím ( 90 000 kilometrů čtverečních!) solárních panelů.

Zástupci MADE Collective uvedli, že Otra Nation je koncipována jako ekologická i ekonomická hranice mezi Mexikem a USA a její vybudování by stálo zhruba 12-15 miliard USD. Podle jejich názoru by tento megalomanský projekt mohl obyvatele obou zmíněných zemí „kulturně i sociálně spojit".

Samostatnou zmínku si zaslouží rovněž energetický přínos. „S 90 000 kilometry čtverečními solárních farem podél pouští Otra Nation můžeme vyrobit 7 942 811 GWh čisté energie,“ konstatovali designéři a dodali, že se v žádném případě nejedná o protestní koncept.

„Jde o pragmatické a pokrokové řešení pro budoucnost našich společných zájmů… Doufáme, že náš tým bude pozván na setkání s prezidenty Nietem a Trumpem, aby jim naši alternativu mohl vysvětlit.“

Zdroj: Otra Nation

Diskuze (23) Další článek: Procesory Ryzen 5 jsou oficiálně v obchodech. Budou stačit na Intel?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,